diumenge, 20 de gener del 2019

Rap ràpid


M'estreno a escriure sobre cuina. Tot plegat és una mica arriscat perquè només en sé a nivell pràctic, tot i que me'n surto prou bé. Penjaré receptes que he fet i que no tenen perquè ser originals, sinó que trobo que m'han funcionat i que paga la pena que es puguin recuperar en qualsevol moment sobretot per mi, m'és més pràctic tenir-les penjades aquí que no en qualsevol llibreta que puc no trobar en qualsevol moment.

Tampoc seré gaire precís, ni ho pretenc. A la cuina tiro d'intuïció pel fet que sempre faig cuina tradicional, de manera que la intuïció no és res més que una manera d'anomenar els llocs comuns d'aquesta cultura culinària.

Sense més prèambuls començo amb una recepta que pot semblar complicada i pesada, però que és bastant ràpida.

Ingredients:
1 ceba
3 o 4 cues de rap
Tomaca ratllada o concentrat de tomaca
Farina
Llet 

En primer lloc cal haver comprat unes bones cues de rap a la peixateria de confiança. Cues senceres, res d'aquella animalada que alguns fan que és fer nuggets de rap.

En una cassola de fang a poc foc hi poses una miqueta d'oli i la ceba picada. Mentrestant agafes una cullerada sopera i mitja de farina, i un got i mig de llet desnatada o de la que et sembli, un grapadet de sal i els passes pel braç mecànic, allò que a casa sempre n'hem dit multiwat. Quan la ceba comença a estar transparent i hi tires aquesta mena de beixamel i la tomaca, o bé ratllada o bé de concentrat de pot. HI dones uns quants tombs amb la cullera de fusta i quan s'està fent una pasta lligada i poses les cues de rap. Tres minuts d'un costat i tres minuts de l'altre, rectifiquem de sal i ja ho tenim. Un  plat ràpid, lleuger i ben bo, i tenim una alternativa a fregir el peix. Si no trobes rap fresc a bon preu, doncs compra una altra cosa i fes una altra recepta, així de fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada