El món s'acaba. No ara, d'aquí a uns 5.000 o 6.000 milions d'anys. Quan el Sol es transformi en una estrella gegant roja, deixarà la Terra rostida com un calçot. Possiblement, ai las! els que llegim El Punt Avui no ho arribarem a veure. Però, potser la vida a la Terra s'extingirà abans per la nostra estupidesa: ja sigui pel fet de propiciar l'escalfament global, per una guerra nuclear o per qualsevol altra animalada que ens inventem.
Ara bé, com que els científics són gent previnguda, no com els polítics, ja estan buscant nous planetes fora del sistema solar on la humanitat pugui emigrar-hi d'aquí a centenars de milers d'anys. No sé què dirà llavors Plataforma per Catalunya, si encara existeix.
Els últims anys s'han trobat nombrosos exoplanetes, alguns de tan exòtics com ara Avispa 12b, format tot de diamant. A hores d'ara els que semblen tenir més números a la rifa de l'habitabilitat són els planetes que ronden l'estrella nana roja Gliese 581, que és a només 20 anys llum de la Terra. Encara no podem posar els peus en aquests mons, però sí que ho podem fer al Món de Reus que el periodista Josep Baiges ha creat en forma de llibre. Els 100 dies que van canviar el Món de Reus va ocupar al setembre el quart lloc dels llibres de no-ficció més venuts al país. I això només parlant de les històries d'un planeta apassionant, tot i que sigui petit, com Reus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada