dilluns, 24 de setembre del 2012

Reusencs fent Shakespeare pel carrer



Un dels plats forts d’aquesta proppassada Fira de Teatre al carrer de Tàrrega ha estat Treballs d’amor perduts de la companyia Parking Shakespeare. Aquesta companyia  compta al seu repartiment amb els reusencs Ester Cort i Adrià Díaz, i amb un altre, Santi Monreal, que és com si ho fos per la seva intensa participació en el teixit teatral de la ciutat.
Parking Shakespeare va començar el 2009 amb L'amansiment de la fúria, i ha continuat  amb La comèdia dels errors (2010) i El somni d'una nit d'estiu (2011) amb la qual ja van participar a la Fira de Tàrrega l’any passat.
Cada any la companyia canvia el director com a mesura preventiva contra el tedi, enguany l’encarregada de dirigir l’obra ha estat Marilia Samper, que acabava de sortir amb èxit del muntatge L’ombra al meu costat del Projecte T6 a la Sala Tallers del TNC.
Treballs d'amor perduts és una de les obres primerenques de Shakespeare. El rei de Navarra i els seus dos companys decideixen centrar-se en l’estudi i renunciar als plaers mundans. Però l’arribada de la princesa del Regne de França i les seves acompanyants, espaterrants com noies pin-up de calendari, farà que les conviccions comencin a esquerdar-se i qui més qui menys intenti escapolir-se de la promesa amb l’ajut dels sempre maldestres i divertits criats shakespirians.
El lloc on han estrenat i representat aquestes obres ha estat sota el cel de Barcelona i entre els til·lers del Parc de l’Estació de Nord. Han fet algunes incursions fora del seu bosc, com Tàrrega o Mataró, fins i tot van anar a The Globe de Londres, la rèplica exacta del mític teatre on Shakespeare estrenava, a llegir-ne sonets en català. Però malauradament no han passat mai per la nostra ciutat. I és una llàstima perquè hauríem vist teatre en estat pur, sense trampa ni cartró: interpretacions memorables, popularització i democratització de textos clàssics sense corrompre’n el text ni el sentit, interacció amb el públic... I tot a l’aire lliure, amb els actors a tocar de mà. Teatre popular i de qualitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada