La fi del Consorci del Camp


Fa uns anys es parlava molt del Consorci del Camp i ara sembla que ha desaparegut. El Consorci del Camp era l’agrupació de municipis, entitats supramunicipals com la Diputació, els consells comarcals i la Generalitat (l’estat no hi ha volgut entrar mai), i també organismes com la Universitat, els sindicats, les cambres de comerç i la confed-eració d’empresaris de els sis comarques que formen al Camp en el sentit ampli (Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès). Els objectius del Consorci eren vetllar de manera conjunta per la màxima eficiència de les administracions en aquest territori, sobretot en temes tant importants com:

-Infrastructures, sobretot l’aeroport de Reus i el futur tramvia del Camp (Tramcamp)

-Seguretat ciutadana.

-Medi ambient i sostenibilitat.

-Coordinació des sectors de producció per a aconseguir un augment de l’ocupació.

Quin ha estat el resultat?


Un autèntic desastre: el Tramcamp no és sinó una utopia, l’aeroport con nua en mans de l’estat, un clar retrocés de la seguretat ciutadana amb la proliferació de bandes de lladres per tot el territori, el medi ambient més que mai queda supeditat a la voràgine urbanitzadora i les picabaralles entre empreses turístiques i químiques no s’han solucionat.

El que ha fallat no ha estat la idea del Consorci, que con nua essent vàlida, qui ha fallat han estat els dos grans protagonistes: els alcaldes de Reus i Tarragona. El Sr. Lluís Miquel Pérez (PSC) i Joan Miquel Nadal (CiU) han estat incapaços de posar-se d’acord en cap moment, els seus interessos par distes i les polèmiques de campanar han dinamitat qualsevol treball del Consorci i han aconseguit obstruir i desactivar aquesta gran eina del territori. ja fa temps que el Consorci ha desaparegut i tots els esforços que s’hi van invertit han estat inútils.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars