Camins de ronda



Allà on s’acaba el Camp i on comencen les Terres de l’Ebre, passada la nuclear de Vandellós podem fer un viatge en el temps. Podem conèixer com eren les costes catalanes abans de la febre del ciment i l’asfalt. Des de Calafat fins al Delta, en ple golf de Sant Jordi el GR-92 passa a tocar de la mar. En aquest tram de costa les roques, els pins, el romer i l’aigua salada de moment resisteixen al progrés, i tot i que han pa t fortes enves des, la desfeta natural no s’ha consumat com sí que ha passat en tants altres llocs.



Podem deixar el cotxe a Calafat, entrant al poble a mà dreta hi ha unes cases blanques que recorden amb molta imaginació la Fundació Miró, allà mateix trobem el GR que ens portarà per la costa. És una ruta amb una dificultat mínima, el GR està prou bé, i si ens despistem badant només ens cal seguir la costa i el retrobem sense dificultat. L’únic problema el trobarem a les obres que ara es fan al port de Sant Jordi, que ens fan perdre el GR, però amb una mica d’ull i passant per sota una tanca es pot seguir.


Paga la pena badar veient com el mar espetega contra els penya-segats. Compte que no ens mullem. De Calafat a l’Ametlla hi ha menys de dues hores i passarem pel castell de Sant Jordi d’Alfama, una protecció contra els atacs dels pirates barbarescos que tenien en aquesta despoblada costa un lloc ideal per a desembarcar tranquil·lament. Passarem per moltes cales, si fa bon temps en podem escollir qualsevol per remullar-nos. De l’Ametlla podem con tinuar cap al sud i en una hora i mitja ens plantarem a la Cala de l’Àliga. Passarem per una zona PEIN i per unes fantàs ques platges.

El bo i el dolent que té aquesta excursió és que no té un final definit, o sigui que allà on ens cansem, girem cua i tornem enrere. O sigui que no té la motivació de completar una ruta o pujar una muntanya, però és una excursió perfecta per a anar amb la parella, és tot bellesa a la vora de la mar i cap dificultat. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars