Cançó improvisada a Reus



El dissabte 28 de gener,  la revista Caramella i Carrutxa, van organitzar la primera Mostra-Taller de cant improvisat dels Països Catalans a la Palma de Reus.
Més de 150 persones van assistir, i participar a aquesta mostra-taller de cant improvisat. Una quantitat realment exitosa per dues raons: la primera perquè tot i ser una realitat viva en diferents parts del país, a Reus i comarques el cant improvisat havia passat al record més recòndit; i la segona, a les trobades de cant improvisat no hi ha diferenciació substancial entre públic i actors, o sigui que gairebé tothom que hi assisteix acaba provant d’improvisar quartetes i per tant també és protagonista. De fet ningú no va pujar a l’escenari de la Sala Polivalent de la Palma en tota la jornada. Tot i així, sempre hi ha mestres destacats de la cançó improvisada que precisament es van donar cita a Reus. Per cantar jotes va haver-hi l’Artur Gaia, el cec de Quico el Cèlio, el Noi i el mut de Ferreries. Les nyacres, corrandes i garrotins anaven a càrrec de Ferriol Macip, coronat rei de les nyacres al per segon any consecutiu a la trobada de cantadors d’Espolla. L’especialista en l’acompanyament instrumental era Carles Belda, del conegut i mític grup Pomada. Josemi Sánchez i tota una colla de valencians van fer una demostració del virtuós cant d’estil i albaes. 
Malgrat el fred hivernal que es patia dins de la Sala Polivalent, tallers i ponències van tenir lloc durant tota la jornada i els cants improvisats, i les rialles que els acompanyen quan estan ben trobats, es van allargar fins ben entrada la nit després d’un sopar de bou i arròs servit a la mateixa sala pel Casal Despertaferro.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars