Principi d'incertesa



Martí Sales fa unes fantàstiques traduccions de John Fante, un dels que ara és un dels meus autors de capçalera. Sales també condueix Territori contemporani, un programa deliciós d'art i cultura fora de la metròpoli, un magazín cultural del qual en diria que en sóc un seguidor incondicional, si aconseguís ser incondicional de res.

A Principi d'incertesa tenim un dietari, un breviari on Martí Sales aboca tot el seu bagatge cultural que no és poc, i les seves experiències diverses relacionades amb la literatura, música, viatges, física quàntica, etc. Amb un estil precís i ben definit, alhora que volgudament trencat, Martí Sales comença amb un primer round de figueretes literàries. Sense esforç aconsegueix fer-nos saltar d'una experiència quotidiana universal a una altra, explicant-nos l'estada en una residència de creadors als Estats Units, i després de passar per una entrevista sobre física, acaba el llibre parlant d'un viatge, endins i enfora, interior i experior, alternativament, o sigui, un viatge per les grans qüestions de la vida, però sense pedanteria ni enfarfegadora intensitat.

Vida i escriptura. Per tant tenim un llibre sobretot d'autoficció. O sigui que posa la carn a la graella, l'autor no s'entotsola mirant-se l'acció des de lluny, però en definitiva, fa allò que interessa tan poc a lectors com jo, que és quan els escriptors parlen d'escriptors. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars