El ball de Marcos Vicente aquesta setmana ha començat la campanya de micromecenatge a la plataforma Totsuma. Aquesta campanya pretén aconseguir el finançament suficient per tal de poder pagar les despeses inicials del ball, que serien part de la roba del ball, les espases dels balladors i les classes extrascolars de teatre.
Però amb la campanya de micromecenatge no només es volen diners, sinó que forma part d'una concepció en la qual és tan important saber on vols arribar, sinó també la manera com arribar-hi. Que part del finançament sorgeixi de la participació respon a la voluntat que el ball sigui un projecte compartit entre moltes persones i famílies. No només el finançament serà col·lectiu, sinó que part de la confecció del vestuari ha estat fet per famílies de l'escola. D'aquesta manera s'ha creat una activitat intergeneracional relacionada amb l'escola que ha engegat dinàmiques d'autèntica comunitat d'aprenentatge: l'escola com a punt de referència de les famílies.
El ball de Marcos Vicente cada any tindrà nous balladors i músics, els balladors que els toqui per curs. Pot semblar que això restringeixi la participació al ball, tot el contrari: cada any serà tret al carrer per els alumnes d'unes escoles ben allunyades del centre de la ciutat. Per tant el ball inclourà famílies i famílies que potser no s'havien plantejat mai participar a la Festa Major i per tant, entrarà saba nova a la dinàmica cívica de la cultura popular. No cal explicar ara totes les virtuts comunitàries de la cultura popular, esperem que un cop coneguda aquesta per famílies que participaran cada any d'aquest ball, vulguin continuar i s'interessin per qualsevol dels altres grups de Festa Major existents.
El dia 21 de juny estrenarem el ball al Jardí de la Casa Rull. Aquell dia es materialitzarà no només la recuperació d'un ball parlat de Reus, sinóla feina de dotzenes i dotzenes de reusencs i reusenques que hauran posat el seu granet de sorra per fer aquesta obra col·lectiva.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada