A Reus tenim un plat tradicional de Divendres Sant que es deixa preparat per quan es torna de les Tres Gràcies o de collir farigola. Aquest plat és el Bacallà amb cigrons. No és un plat difícil, però sí que necessita preparació prèvia una mica llarga.
Com no pot ser d'altra manera fem un sofregit amb ceba, quan està transparent hi afegim tomaca i després aigua. A foc molt lent, si pot ser en una cassola de terra.
A banda fregim carxofes.
També a banda preparem ous durs, posant-los a bullir
El bacallà que haurem estat dessalant un parell de dies dies abans, (jo ho faig tres) el tallem a trossos que ens serveixin com a ració.
I també el fregim
Quan ja tinguem el bacallà fregit l'afegim a la cassola on hem fet el sofregit.
No tinc foto, però hi afegim una picada feta amb deu ametlles, una dent d'all i julivert. L'afegim
Quan la cosa ja faci xup xup hi posem els ous durs.
I els sigrons que haurem cuit a banda o comprat cuits. Si els volem fer és molt fàcil: els haurem deixat la nit abans en remull amb una culleradeta de bicarbonat. L'endemà els posarem en una olla amb aigua freda i els posarem a bullir durant un parell d'hores almenys.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada