Sopar solidari



No havia anat mai abans al Sopar Solidari de que organitza la Parròquia de Sant Bernat Calbó, l'abril sempre és un mes bastant replè d'actes, i la Setmana Solidària sempre cau tocant a Sant Jordi, i poc després del Festival de Jazz, i vulguis que no, no sempre pots ser a tot arreu, hi ha actes o activitats que t'agradaria anar però que senzillament se't passen.
Enguany el programa radiofònicDe bon matí ha fet que no m'oblidés del Sopar Solidari que aqyuesta vegada estava destinat a un projecte que gestionen els Comitès Oscar Romero i que ha de proporcionar serveis per a gent gran al municipi de Quetzal, a Guatemala.
segueix...


En un principi havien d'actuar els Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, però suposo que amb tota la moguda del transvasament estaven a l'assembla que ahir també va fer la PDE i els van substituir el grup reusenc Insonora, abans la Sonora de sota els Ànecs i també coneguts com la banda del Canó. I ho van fer sobradament bé.

L'acte el va conduir el nou vingut a Reus Xavier Grasset i va comptar amb la col·laboració humorística de l'Oriol Grau i del Fermí Fernández que ens van presentar el projecte i van donar pas als Comitès Oscar Romero. Digueu-me torracollons, però tot i la bona voluntat, passar un powerpoint amb tipografia Comic Sans és com fer una conferència amb bermudes i camisa hawaiana, tot i això, correctes. Ara sabem que als cultius de cafè de Guatemala quan arribes a una certa edat l'amo et despatxa i te'n vas a casa sense ni atur ni pensió de jubilació.

Agraïments als col·laboradors i una bosseta amb el sopar: entrepà, suc de meló, poma, fruits secs, coca de sucre i cafè. I el més important per a molts: l'acte social.
Al Sopar Solidari s'hi van poder veure les cares més conegudes de la ciutat, evidentment l'Alcalde i tota una constelació de regidors socialistes, el cap de l'oposció convergent al qual va tocar la rifa i va renunciar generosament ( al premi, la regidora ecosocialista amunt i avall manegant detalls de l'acte, i diputats al parlament com el Daniel Pi (ICV), Àlex martínez (PSC), Meritxell Ruiz (UDC) i el Director General de Relacions Internacionals, l'Àngel Cortadelles (ERC), i d'altres que no devia veure des del cantó on estava, però tot i aixì, els polítics ja se les van fer venir bé per fer-se veure per tothom. També dirigents gremials i d'entitats.

Però sobretot molta gent sense càrrec públic, sóc dolent comptant masses de gent, però calculo unes quatre-centes o cinc-centes persones dins la Parròquia de Sant Bernat Calbó per una bona causa. Només serà un pedaç en un problema més global, però més val un pedaç que un forat, em sembla a mi.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars