Català de Reus, la Ràpita, Xà va... diuen Shakespeare al parc



Un altre any per la canícula la companyia Parking Shakespeare fa el seu pas pel parc de l’Estació del Nord. Enguany Iban Beltran ha dirigit aquesta plèiade d’actors amb una comèdia que no és de les més conegudes de Shakespeare. 

M’agradaria fer una crítica com Déu mana, ai las! la sempre magnífica Barcelona ens va oferir un espectacle paral·lel d’helicòpter sobrevolant l’escena que va durar tres quarts d’hora, vés a saber per quins set sous, segurament per alguna collonada esportiva, els nous bufons del poder.



En tot cas, el text de Shakespeare brilla a l’espiral de l’Estació del Nord. Des del respecte els actors hi juguen amb els sen ts, i enguany també amb els accents. Shakespeare al Parc també ha trencat prejudicis lingüís cs i ha exposat part de la riquesa sonora de la Llengua. TV3, la Nostra no ho fa, però això no vol dir que no es pugui fer.

Més enllà de la Llengua, els pàrquings sembla que ens traslladin al Globe de Londres amb el seu desvergonyiment teatral. El teatre és una festa, i entre rialla i rialla pots dir veritats de l’alçada d’un campanar o passar del riure al plor amb la facilitat que només tenen els grans actors.


Queden pocs dies. No us la perdeu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars