L’estrena de M’agraden les fruites seques, com a excusa


Després de molts mesos de creació i d’assaig, els de La Gata Borda estrenem la nostra novena producció: M’agraden les fruites seques. Us enganyaria si us digués que aquesta és una obra socialment compromesa, que forma part del Teatre Científic que ara s’està posant de moda a Europa. No. Fem comèdia de l’art. Fem riure, o això intentem. Res més. Però ho fem en català.



Sembla que fer una obra en català hauria de ser la cosa més normal del món. Per naltros ho és i aixì també ho creu la Societat Civil Catalana REAL, però continuament ens volen fer creure que no, que som una anomalia, que el que fem no esta bé. I no són pocs els que cada dia ens ho repeteixen.


Per aquest motiu trobo que anar al teatre a veure la nostra obra, o la que sigui, en català i riure, emocionar-se, indignar-se o fins i tot avorrir-se, és una mostra més de la normalitat que ens pertoca. Fent coses tan senzilles com obrir un llibre o anar al teatre en la nostra Llengua aboca al desguàs tota la bilis que ens vessen a sobre.


Per això, les activitats que en qualsevol altre país es podrien considerar hobbies, als Països Catalans tenen un punt de compromís, encara que sigui fins i tot un compromís inconscient. Corals, puntaires, balladors de jotes, clubs de lectura, de jocs de rol o de bridge... Tots aquests cada dia estan construint un país invisible, però més real, i més de carn i ossos que molts que tenen segells i carnets d’identitat.

Per cert, si voleu venir-nos a veure i riure sanament de les desvergonyides aventures que passen a la cort d’uns trastocats Trastàmara, estrenem el dissabte 26 a les nou del vespre i repe m el diumenge 27 a dos quarts de vuit, a la Sala Santa Llúcia, a la Raval Robuster 34 de Reus.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars