Sant Pere 2007


Aquest Sant Pere 2007 segurament ha estat una de les millors festes de la història. No hi ha hagut noticia de problemes ni d’aldarulls, i la festa s’ha apoderat de places i carrers durant un munt de dies. Hi ha força queixes dels veïns del Parc Sant Jordi per massa dies de música, és cert, els espais de concerts s’haurien de replantejar de cara la Festa que ve: les barraques, els concerts i les revetlles han de poder combinar la proximitat amb el descans dels veïns però sembla una equació impossible.


La festa està viva, vivíssima, per això es produeixen polèmiques i debats intensos cada any. Un d’aquests ha estat sobre si la Moixiganga havia de seguir el patró religiós com les de Sitges o Tarragona, o potser inspirar-se més en d’altres models.

Ahir al vespre també va ser comentada l’absència dels dos regidors d’Inicia va a la Processó Solemne, mentre que si no em falla la memòria a l’anada a Completes sí que van assistir-hi.

Un altre tema que, almenys amb mi, molts han comentat és sobre la inclusió o no del Bou al Seguici Festiu, i com això no ha de ser enfrontat amb els nous espais de festa que busca trobar el Bou. De fet, pensant aquest tema, si es planteja la inclusió del Bou al Seguici, per què no s’hi replanteja també la inclusió del Ball de diables? Històricament per Sant Pere crec que no hi havien anat cap dels dos elements, però i què? avui dia estem creat tradició i ja no només la recuperem.


També amb el temps es popularitzen noves pràctiques fes ves, com el sopar dels bigotis o la Rave al Mercadal, que caldrà veure si amb els anys decauen o pel contrari arriben fins i tot a incloure’s al programa oficial.


Un altre aspecte que he llegit a El Punt és la futura inclusió de nous elements. La Maria Rodriguez, que per cert ha cobert de meravella aquesta Festa Major, celebrava aquests nous elements però es preguntava si hi cabrien a la Plaça. Pel meu gust, trobo que amb la futura inclusió del Basilisc i de la Cucafera el bestiari del Seguici ja estarà prou complet i que caldrà treballar els balls parlats, com els de Dames i Vells o de Serrallonga.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars