L'escut de Castellvell

L'any 1981, la Generalitat de Catalunya va assumir la competència d'oficialitzar els símbols dels ens locals. El 26 de juny del 2007 es va aprovar un nou decret (el 139/2007) on s'ampliava, es complementava i es corregien aspectes de l'anterior llei.



Malgrat que aquesta competència és de la Generalitat hi ha moltes localitats que no l'han desplegat, ja sigui per deixadesa, o bé perquè no estan d'acord amb els criteris que marca la Generalitat, que de fet, els ha dissenyat l'heraldista més prestigiós de la nostra època: Armand de Fluvià.


Armand de Fluvià va proposar a tots els municipis que no tenien un escut oficialitzat una solució  per cada cas: va proposar una descripció a partir de l'etimologia del municipi o de trets històrics i tradicionals d'aquest. 

Un d'aquests casos és el de Castellvell del Camp, la descripció va ser: Escut caironat truncat: 1r. de sinople; 2n. d'argent; ressaltant sobre la partició un castell de l'un en l'altre obert. Per timbre una corona mural de poble.



Més o menys la representació gràfica seria:






Ara mateix Castellvell del Camp està fent servir un escut que no està normalitzat: ni té colors, ni la forma caironada catalana de l'escut ni està timbrat amb la corona mural que informa que és una població. Aquest escut és el següent


Aquest escut, especulo, segurament que es va extreure del segell de cautxú que es van fer als ajuntaments per la restauració borbònica de 1876. Potser seria el moment d'actualitzar-lo.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars