Boca de la mina



El cas de la urbanització del passeig de la Boca de la Mina resulta que és només la punta del iceberg de tot un pla de la Generalitat que ha de convertir tota la zona nord de Reus en una Àrea Residencial Estratègica i que comportarà la urbanització de 112 hecàrees i la la construcció de 7.000 habitatges.
No ha crescut prou Reus? No hi ha prou mancances com per a voler augmentar encara més de població?
La zona nord de Reus és la més amable de la ciutat perquè es passa de la zona urbana a la rural de manera natural, sense descampats, sense gaires no-llocs que massa abunden a les nostres ciutats. Tot el recorregut del Passeig de la Boca de la Mina és un llibre obert sobre la ciutat: abandonem els blocs de pisos per a entrar gairebé sense adonar-nos-en a bancals d'oliveres i d'avellaners.
Si ens ho carreguem haurem perdut part de la nostra identitat. Convertirem un jardí en un bosc de ciment. Tindrem un altre espai que tan pot ser Reus, com Tarragona, com Alcorcón. Un espai sense identitat és un espai que els ciutadans no respecten.
Per això dissabte al matí aniré a la caminada popular per a Salvar la Boca de la Mina. No per anar contra res ni contra ningú, sinó perquè la Boca de la Mina algun dia ha de ser pels meus néts el mateix que ho és per mi i pels meus avis.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars