Més de cinc anys fent teatre amb la Gata Borda




La Gata Borda ja té més de cinc anys i la mateixa força que el primer dia. Ara faré un apunt de total i absolut auto-bombo, vagi la veritat per endavant. Si us sembla bé el llegiu, si no... doncs fins una altra ocació. 

Enguany hem fet per cinquena vegada les Visites Dramatitzades al Cementiri amb una gran acceptació per part de tothom, la clau ha estat com diu Pau Ferran a l’entrevista a La Ser: ”respectuós amb tot i tothom i sobri”, i ”Diu molt de vosaltres i del que deveu estar fent perquè hem ngut un canvi de govern i l’espectacle s’ha man ngut”. Aquí queda. Val a dir que s’ha d’agrair sobremanera la valen a de la gent de Gesfursa de mantenir la visita davant les crí ques irades del primer any, crítiques que veníen de desinformats que no hi havien assis t pas. Brams d’ase no pugen al cel.

En cinc anys hem fet més de cinquanta jornades de teatre, en les quals com per Dames i Vells o les visites al cementiri, tres o quatre representacions per jornada.
Hem renovat de tot la web, ara tenim un .cat: www.lagataborda.cat amb un nou disseny. Ara també assagem Sala d’Actes Josep Maria Ferrer Camprubí del pis principal d’Òmnium Cultural, amb unes vistes magnífiques a la plaça del Prim.

Tenim Twiters, facebooks, instagrams i tot el sumsum corda que vulgueu del 2.0.


També celebrem la professionalització d’algun dels nostres membres que no paren quiets.

Hem fet actuacions fora del país, i actuacions en fes vals com el COS, el FITAG, el FIMPT o per la mostra que la ciutat de Reus va fer a Barcelona per Santa Eulàlia.

Aquest 2014 Dames i Vells celebrarà els cinquè aniversari, encara no què farem, però segur que la farem grossa.


El dissabte 30 de novembre ens estrenem amb un nou gènere: el microteatre, al fes val 4RTS de Teatre que han organitzar Les artistes locals i els Perejil’s. Presentem Godot ha arribat, escrita per San Monreal, dirigida per Ester Cort i interpretada per Josué Andreu i Carme Merlo. Teatre de proximitat. Una obra d’un màxim de 15 minuts per a no més de 4 actors. 20 persones màxim de públic. Simplicitat total. Esperem que us agradi. Això serà a la Palma de Reus a les 21.00h, 21.30h, 22.00h, 23.30h i 00.00h.

Ben aviat sortirà a la llum M’agraden els fruits secs, el final de la trilogia de Comèdia de l’Art que ha fet la Gata Borda. Com que és una obra de creació pròpia l’anem destil·lant poc a poc, esperem que el procés s’hagi acabat per la primavera de l’any vinent.

Potser el més important és que demogràficament la companyia gairebé s’ha doblat, i tot i que això sembla un tema familiar, poder compatibilitzar teatre i família és un punt que podem trampejar.
Conclusió: tot això que hem fet no és perquè siguem la pera, sinó senzillament perquè les hores que tots plegats hi destinem donen fruits.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars