Quarts de teatre


El dissabte 8 de març va haver-hi la segona edició del festival Quarts de Teatre a La Palma, un nou format de teatre que et permet gaudir de quatre obres de teatre que duren un quart dhora, i en les quals hi ha una vintena dassistents. Entre obra i obra, es pot beure o menjar alguna cosa a la Sala Polivalent, mentre un discjòquei ambienta lespai.
És reconfortant comprovar que la millor proposta era reusenca: Idiota a la fase final. Interpretada de manera inquietant per Adrià Díaz i Pau Ferran, afegia uns tocs dhumor que feien suportable la tensió que havia escrit Santi Monreal. Actors i autor es van emportar les ovacions del públic. El teatre ben fet, si es veu a una distància que pots sentir els frecs de la roba, pot ser impressionant. Aquesta obra la van interpretar dins la caixa escènica del teatre a laire lliure de la Palma.

Una sorpresa molt agradable va ser Això, una obra de Roger Torns i interpretada per uns joveníssims però prometedors Rocío Balagué i Eric Balbàs. Aquesta obra, com El despertador, les van realitzar en aules del Casal de Joves. El despertador, dElena Serra i interpretada pels televisius Oriol Ruiz i Toni-Lluís Reyes és la quinta essència del microteatre: una obra lleugera i distreta, que bascula més cap a lesquetx que no cap a la peça dramàtica. Finalment a la sala dassaig de la Palma van fer La depredadora, que malauradament va ser una pèrdua de temps.


Aquest format que han portat a Reus la companyia Les Artistes Locals, i linclassificable col·lectiu de cultura contemporània Perejils, va aconseguir que a gairebé les vint funcions que es van fer haguessin de penjar el cartell dentrades exhaurides. Cert és que les obres de microteatre no són peces catàrtiques o profundes, sinó més aviat divertiments frescos, de consum ràpid, però en tot cas aconsegueixien crear nous públics. Gràcies a aquest gènere, persones que no anaven al teatre ara ho fan, i això és per a treures el barret.

Publicat a la NW de narç de 2014

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars