El furt


Cal Massó, antic centre d’art, va tornar a obrir les portes al teatre. L’espai és magnífic, però un espai d’art no està concebut ni executat com per ser un espai escènic. Cal Massó té una acústica dolenta, no està ben aïllat, se sent massa el brogit del bar, i la il·luminació està pensada per a il·luminar objectes inanimats i no persones en moviment. Malgrat tot això, Cal Massó és un espai on sembla bastant clar que s’hi ha de fer teatre i s’hi han de salvar els problemes, sobretot ara que tanca la Sala Trono, i el Camp es queda sense el seu espai off de teatre. La capitalitat no és saber entomar els reptes, i omplir els buits?

Amb aquesta idea s’hi va representar El furt un vespre plujós. Aquest furt és un monòleg d’uns vint minuts de durada escrit per Elena Serra, dirigit per Aleix Fauró i representat per Georgina Llauradó. Precisament la Georgina és membre de la companyia Les Artistes Locals que organitzava el festival de microteatre a les primaveres i les tardors. Aquesta cita es va acabar, però n’han quedat alguns brots dispersos. Aquest monòleg n’és un.

El furt és la meitat d’un diàleg. Són les respostes d’un interrogatori d’una dona acusada d’agressió física. Arran d’un furt, aquesta dona, aquesta dona normal, amb una “feina estàndard” com diu el text, aquesta mosqueta morta té la reacció brutal de trencar-li les dents a una altra persona, aquesta és la faula de la peça. El monòleg vol retratar la manca de sensibilitat de la justícia cap a les persones, i com aquestes han d’agafar-se-la pel seu compte per poder estar en pau amb elles mateixes, malgrat que llavors, deixin de ser víctimes i es converteixin en botxins.


Sense espai físic entre actriu i públic, o sigui, sense cap artifici que li faci de salvavides, la Georgina Llauradó tira de talent per a defensar el text i resoldre la representació satisfactòriament. L’actriu busca i troba matisos, amb talent, com ja he dit, però també amb feina, perquè el teatre, com tantes coses a la vida, es tiren endavant amb hores de feina que no saps si sortirà.

Publicat al NW el març de 2017

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars