Doble Shakespeare


La companyia Parking Shakespeare ha fet deu anys i ha fet un doble salt mortal per a celebrar-ho. Si fins ara cada estiu ens mostraven una comèdia de Shakespeare al parc de l’Estació del Nord de Barcelona, enguany s’han desdoblat i han alternat una tragèdia amb una comèdia. La tragèdia ha estat Titus Andrònic, potser l’obra menys shakespiriana de totes, i alhora la més sagnant i truculenta. Israel Solà ha adaptat aquesta mata-degolla per poder ser interpretada a 365 graus i sense més trucs escènics que les que poden fer els actors i actrius Els assassinats, les violacions i les mutilacions són resoltes de manera efectiva i plàstica.
Destaquen les interpretacions del protagonista, Carles Gilabert en el paper de Titus Andrònic, que sap passar de la heroïcitat a la misèria sense perdre la coherència. L’antagonista, l’Ester Cort en el paper de Tamora és antològic en la construcció d’un personatge serpentejant i que destil·la el dolor en malda sense perdre ni un bri de seducció fatal.
La comèdia triada va ser L’amansiment de la fúria, rebatejada en aquest cas com L’amansi(pa)ment de les fúries, una versió molt discutible de Carla Rovira que només s’aguantava pel bon rodatge dels actors i actrius. De la mateixa manera que no podem dir sopa a un plat de tripa, no podem dir Shakespeare a una obra que només estira uns pocs elements del text original.

La companyia Parking Shakespeare ha fet deu anys, omple teatres a Barcelona, i malgrat que hi ha dos actors nascuts i formats a Reus, la companyia mai ha actuat a Reus.

Publicat a la NW de setembre de 2019

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars