Tot torna


 

Com que la cultura, és segura la temporada teatral torna i recupera moltes de les representacions que ens van quedar penjades l’any passat.

A la programació de la primera meitat de 2021 veiem que els teatres de Santa Llúcia, Bravium i Orfeó tornen a aportar una programació pròpia i de qualitat, de fet en aquest últim vam poder riure de manera hilarant amb Terrorífica comèdia dirigida per Lluís Graells, el novembre passat.

La cultura de Reus també es torna a activar: la Gata Borda estrena Molt soroll per res, de W. Shakespeare en versió d’Israel Solà al Bartrina al gener; una altra producció del Camp, Les variacions Bildelberg de la Sala Trono, també passen pel teatre del carrer Major; per primera vegada ve a Reus Parking Shakespeare, tot i que aquesta companyia compta amb dos reusencs i quart (Ester Cort, Adrià Díaz i el Santi Monreal que és mig mont-rogenc) en deu anys d’exitosa història mai havia actuat a Reus i ara ho farà amb La tempesta.

Al febrer tindrem Molotov, que tracta de la mort de Cipriano Martos a Reus el 1973. David Pintó ha adaptat el llibre d’història del cas escrit per Roger Mateos. El repte de Pintó serà gran ja que el text de Mateos és rigorosament històric i poc destinat a que se’n pugui destil·lar art escènic.

Al Fortuny torna el cicle Grans mestres i també en destaquen dues obres de Pau Miró, una d’un text seu, Història Real, i l’altra una adaptació, Pedro Paramo, aquesta interpretada per amb Vicky Penya i Pablo Derqui

De tots aquests i molts d’altres que es programaran, potser el que més ens pot tocar pel que hem hagut de viure és Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers, d’Àlex Rigola, un muntatge de la Beckett i Temporada Alta que és una conversa sobre la certesa de la mort ara i aquí.

Els teatres han respost, s’han adaptat a la nova realitat, s’han protegit i ens han protegit, i sobretot han tornat a programar. Ara ens toca a naltros de ser valents i sortir al carrer per cuidar ment i ànim amb teatre i cultura .

 

Publicat a la NW de gener de 2021



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars