Les irresponsables

 


Un incís previ: retorno a les crítiques forçat per la ineficàcia general de la Generalitat. Vaig pensar que una convocatòria d’oposicions iniciada el 2018 s’acabaria abans de finals de 2021 i volia preparar-les bé, il·lús de mi de confiar en la funció pública que podríem denominar com l’espectacle que a continuació critico.

Les irresponsables és un text de l’argentí Javier Daulte. Aquest dramaturg té força predicament al nostre país, la Sílvia Munt li ha dirigit aquesta comèdia que va omplir el teatre Fortuny, oblidant la pandèmia, com si hagués estat una mala digestió de diumenge.

Les irresponsables també podria ser digerida de diferents maneres, Shakespeare deia que de joves mengem aliments que de grans no podríem pair, i això passa en aquesta comèdia, mentre que alguns xalen amb la interpretació histriònica de la Marta Marco, a d’altres els pot semblar un esparriot sense mesura. De la mateixa manera es pot trobar que la Nora Navas fa de contrapunt irònic mentre que d’altres poden pensar que ha posat el pilot automàtic per resoldre un text de passa-que-t’he-vist. Per altra banda no crec que hi hagi massa diferències en considerar l’actuació de Cristina Genebat com a sòlida i sense fissures.

La direcció de Sílvia Munt bé es podria descriure com a ben greixada o impecable, mentre que alguns llepafils poden recriminar-li incongruències com que un personatge passi del quasi coma etílic a la normalitat en només un canvi d’acte.

Un espectacle, com una menja, pot posar-se¡t bé o de través, i jo tinc l’estómac delicat, una mala sort, sincerament.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars