20 bars



Divendres passat, com si fos un irreverent via-crucis un grup de reusencs i reusenques vam fer la primera celebració organitzada de la ressuscitada nit reusenca. La idea era fer 20 bars en una sola tarda-nit, per tant comptant desplaça-ments teníem mitja hora entre bar i bar. Entre aquest fluctuant grup de gent s’hi podien trobar blocaires com el David Fi. el David Fe. el Miquel, o el Jordi, periodistes, xiquetes de Reus, portadors del Bou, Perejil’s, gent del Casal, de Maulets, escoltes de la Mulassa, músics, bombers, el Dj Mamarratxo, encarregats de sex shop, jardiners, artistes plàstics, farmacèutics, professores de Filosofia, una xica d’Ontinyent... gent bastant diversa que va encaixar gràcies a les ganes de passar-s’ho bé a la pròpia ciutat i també gràcies al repte.

segueix...


No tothom va aconseguir els vint bars, crec que de la vin cinquena llarga que érem només cinc els vam acabar, sobretot perquè els més festers de la colla van incorporar-se a la ruta quan ja estava començada.

Val a dir que hi va haver pubs com el Bogus, la Lira, la racona, el Blondie, el Tempus Fugit, el Green Dog, el Tinell, la Cervesera, el Pilée, el Pòrtia, l’Absenta, el Suau i el Candil que van acollir molt bé la nostra inicia va, mentre que d’altres com el Blanc i sobretot la Fàbrica van ignorar-nos. Pitjor per a ells, l’exemple de la Fàbrica és molt clarificador: si no tractes bé a la clientela aquests deserten del teu bar perquè té alterna ves de sobres, i et trobes amb centenars de metres quadrats només plens d’aire, i al pub del costat, el Suau, ple com un ou. Amb el 14M-20B una cosa queda clara: a Reus ara hi ha molta oferta nocturna i aquell que s’adormi als llorers dels passat en un tres i no res haurà d’abaixar portes.






No cal que pateixi ningú per la nostra salut, perquè més que un correbars d’alcohòlics es va convertir en una mitja marató nocturna. Onze hores de caminar, parar, ballar, tornar a arrencar... Quan vaig arribar a casa la sensació que tenia s’assemblava més a la d’arribar d’una caminada de resistència com el Reus-Prades-Reus que no pas d’una nit de gresca i borratxera.

Una altra cosa que em fa estar content és que avui dia les inicia ves que sorgeixen del teixit social, per poc rellevants que siguin com aquesta, tenen de seguida una molt bona acollida. Tot el contrari de si sorgissin dels partits polítics, que en teoria són aquells que representen la nostra societat.
Va quedar clar que en el futur aquesta inicia va s’havia de repetir, però no vam posar-nos d’acord com: uns deien fer els 20BJ (vint bars juantxis, pus Bar Modern, Chana...), d’altres fer 25 bars amb el mateix format d’aquest divendres, d’altres repetir amb 20 però amb una altra ruta. El temps dirà. Altres cròniques de la nit les podeu llegir aquí i aquí.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars