Els pallassos de la tele: homenatge a Fofó

Fa pocs dies va morir Miliki, el darrer supervivent de la primera fornada dels Pallassos de la tele. Aquesta companyia va aconseguir un èxit unànime durant els anys 70 a les terres en els quals es parla el castellà. A mi em va enganxar encara pe t i només recordo la darrera època amb poca nostàlgia, la veritat sigui dita, però buscant per internet he vist que per edat em vaig perdre els grans moments d’aquests pallassos que van ser quan Fofó regnava a l’escenari.



Fofó era un clown intel·ligent, brillant i amb talent. Feia el paper d’August i l’acompanyaven els seus germans: Gaby fent el paper d’enfarinat, i Miliki com a contra august. Aquests dos darrers sabien fer molt bé els seus papers i aconseguien que Fofó brillés amb el seu humor blanc i alhora també intel·ligent.

Fofó va morir prematurament i va deixar a la companyia desvallestada: pot haver-hi número de clown sense enfarinat o sense contra august (que són els que van de llestos i no ho són), però no sense august, que és el protagonista (i el que és llest encara que no ho sembli a primeres).
Van optar per una sol·lució molt intel·ligent: saltar una generació i així Fofito i Milikito van substuir als seus pares. D’aquesta manera van aconseguir perpetuar uns anys més l’èxit de la seva proposta, tot i que no crec que arribessin a superar el nivell dels seus antecessors.


Simptomàticament de com van les coses en aquest món, de tota la saga, els que van acabar aconseguint més popularitat i més èxit econòmic no van ser els que més talent tenien.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars