Fer memòria del passat recent és complicat: per una banda internet és cruel i elimina els primers i primitius continguts que poden tenir més de deu anys, i per altra banda, encara és massa aviat per trobar historiadors que es fixin en abans d'ahir.
Una de les propostes més interessants que es van fer a Reus als anys 90 va ser el Festival d'Art i Cultura Contemporània de Reus Kunst & Revolution, del 1996 al 2001. Parlo de memòria i de les poques dades que conserva internet. Si algú pot que em corregeixi o ampliï el poc que dic.
Aquest Kunst & Revolution, inspirat clarament en el Kunst und Revolution de la universitat de Viena, estava coordinat entre d'altres per Blai Mesa, i va va tenir instal·lacions de Fani Pizarro a les escultures del triptòlem (a la foto) o d'Enric Llevat. A banda hi havia concerts, festes, discjòqueis, crec recordar una cercavila postmoderna... Una nova fornada d'estudiants d'art plàstic prenia el carrer i encara en la llarga ressaca postolímpica, havíem reaprès a tenir el carrer com a sala d'exposicions i escenari.
El Kunst & Revolution un cop es va esgotar va desembocar en la creació del col·lectiu Perejil's Soundsque la primera dècada del segle XXI van animar la cultura contemporània de Reus, però això ja és per un altre apunt al blog.
Posats a mirar enrere, com es fa molt en cultura, podríem fixar-nos en aquests Kunst & Revolution, sobretot per la seva actitud de proposar innovacions i d'obrir portes i finestres perquè entrin els vents que bufen pel món. Aquesta actitud és la més genuïnament reusenca. Potser aquesta manera de fer hauria de ser de les premisses de Reus Capital de la Cultura Catalana, sobretot ara que ha perdut la persona que havia conduit tots els mesos previs a la celebració, lamentablement.
|
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada