Cara i Creu: Falset - Sant Gregori - Sant Cristòfol



Teníem la intenció de fer una excursió curta per a estrenar i provar les noves espardenyes de muntanya, i de Falset a Sant Gregori és, millor dit, era una passejadeta.


El camí surt del poliesportiu i s’agafa un PR, marques blanques i grogues, però als quinze minuts de caminar et trobes amb les faraòniques obres de la variant de Falset que estan construint i el camí desapareix. Cert és que podíem haver escalat el terraplè, però no es tractava d’això. Per tant vam recular i fer el camí fàcil: anar-hi en cotxe. A la N-420 gairebé a l’arribada a Falset hi ha un tomb de paella molt tancat, doncs al mig del tomb hi ha el caminal per anara a Sant Gregori. Sant Gregori és una ermita troglodítica, encastada en una balma de pedra vermella, i envoltada de pe ts cingles rocallosos. Un cartell ens indicava l’ermita de Sant Cristòfol a 25 minuts, en direcció Nord. Puja un pèl però paga la pena arribar-s’hi i veure la vista i la cova on hi ha el sant. Precisament a Sant Gregori hi havia un grup de falsetans que acabava d’arreglar el camí, i per un altre dia ens van aconsellar de continuar el camí per l’Avenc, travessar la carretera i arribar fins lo Morral (680) i retornar per darrera fins a Sant Gregori.



Trobo una contradicció que per una part un grup de voluntaris es dediqui a arreglar els camins del terme i que per l’altre, unes obres desproporcionades destrueixin sense mirament tot el que es troben al seu pas. No hi havia una manera menys agressiva pel territori de fer la variant? No hi ha manera de conjuminar la modernitat amb el respecte al patrimoni natural i arquitectònic?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars