La matinada de Sant Pere

Cert és que estic malalt de Festa Major, però com que porto bastantes històries del Bou de Reus, doncs la tinc present gairebé tot l’any. Enguany, i no és el primer, trobo que va fallar com una escopeta de fira la ma nada de Sant Pere. O sigui, des de que pleguen les orquestres fins a les 10 del matí que obren la porta del Campanar. Almenys dos dels tres elements que conformen la matinada de Sant Pere no van funcionar.




Un, el despertar Reus no va existir. Aquest acte festiu iniciat el 1990 consis a en recuperar la Tronada que s’encenia històricament en sortir el sol, però en lloc de fer una tronada, es feia la crida a la població perquè a les nou del matí tothom encengués un tro. Fa anys que les associacions de veïns recollien trons a l’Ajuntament i aquesta era l’excusa per a fer un esmorzar popular als barris i fer que d’alguna manera la Festa arribés a tota la ciutat.

Dos, la rave va ser molt trista, bàsicament perquè no hi havia música. Ja podeu veure a la foto que semblava més una tertúlia de després de dinar que no pas una Festa Major. Per què no s’estableix com un acte més del programa i ens oblidem dels problemes de cada any?

Tres, les matinades, potser van arrossegar una miqueta més de gent que no pas altres anys, però tot i així potser érem un centenar els que les vam seguir. Potser pagaria la pena potenciar-les d’alguna manera. Se us acudeix cap element fes u que sigui participatiu per a donar-hi color? (Les plomes carioques que el 2005 van posar a l’Alcalde ja estan molt velletes).

De manera ràpida se m’acudeix una idea, potser les matinades podrien passar de revetlla en revetlla (Palma, Parc Sant Jordi, Plaça Llibertat) a recollir el personal un cop acabada la festa, baixar fins al Mercadal, aviar una traca a les vuit,  quarts de nou i començar la rave que per ella sola ja s’acabaria vora les deu. O qualsevol cosa que se us acudeixi i que podeu deixar als comentaris.
Ràpid, que només ens queden set mesos.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars