Muntanya blanca


Com que fa dies que el mal temps ens frustra els plans de muntanya, almenys em permeto recordar una de les darreres excursions que va ser a al Muntanya Blanca, un indret gairebé desconegut pels excursionistes del Camp.
.
Fa dies que la vam fer per tant no la detallo no sigui que em falli la memòria, però en tot cas està tot molt ben indicat, excepte el començament de l’excursió. S’entra per la carretereta que va de Colldejou a Pratdip, just en un collet, hi ha un entradero a mà esquerra venint de Colldejou; a mà dreta clavat en un pi tenim un rètol d’incendi i a l’esquerra un de coto. Podem deixar el cotxe allà mateix i després d’un bosquet ja ens trobarem a mà esquerra un primer rètol.

A partir d’allà ja no tenim pèrdua, tant si girem a esquerra o a dreta farem cap a allà mateix donat que és un itinerari circular. En menys de dues hores podem arribar al Molló dels Quatre Termes, vèrtex dels termes de Colldejou, Pratdip, Mont-roig i Vilanova d’Escornalbou; l’avenc de la Figuera, l’interessant avenc del Pla, les Saleres, la cova del Blai, i unes fantàstiques vistes del Camp i del golf de Sant Jordi. Tot d’una muntanya que resta gairebé invisible a la mirada que fem del relleu des del pla.

Això sí, si sou alèrgics a les picades d’abella un desaconsello totalment aquesta excusrsió, donat que la gran quantitat de flors i d’arbustos ha propiciat que s’hi hagin instal·lat nombroses arnes i que hi trobem abelles a tort i a dret.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars