RIP Moixiganga de Reus vs. Còrpus de València


Enguany a la Festa major hi ha moltes novetats: Dames i Vells, trabucaires, brumerot... Però no hi haurà la Moixiganga, la colla senzillament ha fet figa. Aquells que tenen por de cansar-se veient la professó haurien de tenir clar que hi haurà el mateix nombre d’elements, 21 si no m’erro, només els trabucaires hi aniran de nou. 

Vés a saber si l’any que ve la Moixiganga ressuscita, tenint la temàtia que té no seria estrany un miracle al tercer dia. En tot cas potser s’haurà de començar a pensar en llogar cadires com fan a la professó de Setmana Santa, què? que no? 

Ara bé 21 elements del seguici són minúcies si ho comparem amb els 66 quetinc comptats que van a la professó del Còrpus de València. La majoria d’aquests 66 són figures bíbliques, per cert elements que també sortien a les festivitats reusenques dedicades a la Misericòrdia. Això no vol dir que haguem de sentir-nos obligats a recuperar-ho, que consti, ara bé si algun col·lectiu pietós ho veu necessari, doncs ho trobaré perfecte, hi ha massa tendència a censurar a aquell qui fa res, donat que qui mai res no fa, mai s’equivoca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars