Licors tradicionals aiguardents i vins generosos



El 1984 s’executà la sentència que feia dos anys que havia estat dictada. El govern del Regne d’Espanya, llavor presidit pel socialista Felipe González va destruir via BOE el que quedava de la abans rica i próspera indústria catalana de l’aiguardent, a base d’una estricta norma va, encara vigent, que només beneficia als grans productors i a les economies d’escala.



L’Anna Figueras i la M Teresa Castelló han publicat Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos a l’editorial Farell, un llibre que ens aporta de nou la informació que han trobat mercès de dotzenes d’enrtevistes per les Terres de l’Ebre i Priorat.


A la primera part d’aquest breu llibre hi trobem una pe ta història des de la invenció per part dels àrabs i fins a l’execució d’aquesta indústria l’any 1984, tot i que explica sense explicar que l’aiguardent ha continuat a escala microscòpica. Sense arribar al punt dels gallecs que es salten la llei a la torera i han aconseguit envair les sobretaules de restaurants amb orujos i licors d’herbes casolans, sense timbrar, fets i comercialitzat totalment de sota mà.


A la segona part trobem una explicació de l’elaboració i de les matèries primeres que s’empraven per a fer aquests productes.

Una tercera part ens proporciona les receptes tradicionals de licors d’herbes, fruites, flors, etc. que s’han conservat en algun pobles de la Ribera d’Ebre.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars