A les portes de Sant Pere I: Barraques...



Primer de tot disculpeu les meves absències. Algú em va dir que centrés molt bé objectius i quan estic fent una cosa acostumo a deixar a la nevera les altres. Però ja torno a ser per aquí i per quedar-me a gust amb les Barraques de Reus. I no amb l’organització de les Barraques, sinó amb l’atzucac al qual les han portades els dos darrers Ajuntaments de la ciutat.



El primer error de tot va ser allunyar les Barraques de la ciutat. Amb això van destruir la possibilitat de fer-hi activitats tot el dia: bitllès, bèlit, cucanyes, dinars populars, finals de curs, competicions esportives, representacions teatrals, concursos de us, de truites... Tot el que fa ambient per Festa Major i que per Barraques no passa perquè estan on Nostro Senyor va perdre l’espardenya. A Barraques només s’hi va a les nits de festa i prou. La baixada a Barraques que fem els elements fes us, al tram final sembla una travessa pel desert. Va prevaler la opció de la llunyania per respectar, diuen, el descans dels veïns. Lamentablement a Reus no tenim un parc cèntric com la Devesa com a Girona. A l’error primer se n’ha sumat un de segon: el de considerar Barraques com un simple concert o Fira per part dels responsables de seguretat de la ciutat. Veuen Barraques com un recinte per a concerts musicals i tot són pegues i sobrecostos en seguretat. ”No volem que passi com al Madrid Arena”, doncs fem-ho en un espai que no estigui tapiat. ”No volem que passi com a Berga”, doncs tampoc esteu fent res, fa dos sant peres una colla amb actitud agressiva va entrar en massa, van fotre una santa panadera al mig de la pista a un xaval que hi havia, i van tornar a marxar tan tranquils.

Ara que hi som damunt, potser haurem de començar a parlar de la ubicació de les Barraques del futur o a cada bugada perdrem un llençol.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars