A les portes de Sant Pere II: Novetats musicals



Repassant el programa veiem tres novetats musicals força engrescadores. Són el concert des de dalt del Campanar, el vermut de cant improvisat i el ball de gralles de la Palma. La festa creix, no s’engreixa, amb noves rames fes ves.


Potser aquestes coses ja es feien l’any de la picor, jo no sóc el més adeqüat per a explicar-ho. En tot cas serà una manera de fer festa amb elements que ens són propis. L’Aula de Sons posarà gralles dalt del Campanar, avui 14 de juny, i la nit del 29 Ganxets Grallers del Baix Camp i la Canya d?Or faran un ball de gralles a la Palma. La gralla ben tocada, com només hauria de ser escoltada, pot ser un instrument tan vàlid com qualsevol altre. Com podria dir el Valero Santmar , la gralla mal tocada bé sona com un gat viu està sent esbudellat, però no ens enganyem, igual que un violí, un clarinet o qualsevol altre instrument mal tocat, el problema és que hem tingut molts pseudograllers molt atrevits. Aquests dos dies tindrem l’oportunitat d’escoltar i ballar gralles ben tocades.


Per altra banda el dia 25, a l’hora del vermut, als Jardins de al casa Rull, tindrem la glosa, el cant improvisat, les jotes, les corrandes, els garrotins... desembarquen a Sant Pere de la mà de Cor de Carxofa. Amb una formació de luxe, els reusencs i reusenques podrem disfrutar d’aquest art e mer basat en la música i el vers. A Catalunya actualment està reflorint aquest art del cant improvisat, ens estem apropant als bertsolaris bascos o als repentistas cubans. I com que és un cant de festa, d’alegria i de participació, no podia passar de llarg de Sant Pere.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars