Elements Possibles de la Festa Major X: La Cucafera



Va començar a remenar-se l’any 2008, així ho vaig escriure al meu bloc, però el projecte es va aturar i semblava aturat. Doncs aquesta tardor l’Ampa de l’Escola Els Ganxets de Reus ha presentat la maqueta de la Cucafera Pe ta de Reus, un nou element per al seguici festu petit de la ciutat que té previst sortir per Sant Pere de 2014. 


La Cucafera la farà el Manel Llauradó, el mateix escultor del Bou, l’Àliga, el Basilisc... Tindrà color de bronze i potser

treurà aigua. Curiosament serà la primera bèstia de la ciutat que  tindrà versió petita i no gran, o sigui, que si en un futur es decideix fer la Cucafera Gran, aquesta tindrà unes proporcions considerables. De fet la Cucafera està fent el mateix viatge que el ball de Pastorets, que va començar com a petit i ara ja és gran.


El rol de la Cucafera petita a la festa sembla clar: donar a un conjunt de xiquets i xiquetes de la ciutat l’oportunitat de participar a la festa. Darrerament es senten veus que gairebé tots els elements festius -el Bou no- estan plens i no accepten més participants, i això fa que es creïn més grups. El que és estrany és que a Reus, quan això passa, es crea un animal nou i no un ball. Sembla contradictori, una bèstia costa un munt de milers d’euros i un ball unes poques centenes, i en canvi la proliferació de bèsties a la festa Major de Reus és gairebé excepcional.


Sigui com sigui, benvinguda serà la Cucafera i tots aquell i aquelles que fan gran la nostra Festa Major.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars