El Cós de Festa Major de Sant Pere (III)




Torno a parlar del Cós de Festa Major de Sant Pere, tal com ja havia fet el juny de 2008 i el febrer de 2013. El motiu és que al grup de Facebook A carrossa no em guanya ningú l’usuari Reus-Baix Camp va penjar aquesta fotografia del Cós de 1981, un acte que es va recuperar per la Festa Major de 1979i es va fer fins el 1982.

El primer cós dels anys 80 va ser el dissabte 28 de juny a dos quarts de deu del matí, el van anomenar amb el senzill nom de Cursa a peu, popular footing - (peonada) - Cós ”Festa Major 1980”. Va fer 3 km i 300 m i sor a de la plaça Llibertat i passava per l’Av. Prat de la Riba, camí de l’Aleixar, carrer Badalona, barri Gaudí, passeig de la Boca de la Mina (llavors Briansó), av. Comerç, carrer Castellvell, av. Pintor Tapiró i plaça Llibertat. Sens dubte la denominació peonada que serà la comuna les tres edicions és inspirada en la Peonada de Santa Tecla que l’any abans havia tingut la primera edició .

El segon Cós de Festa Major va tenir lloc el diumenge 28 de juny de 1981 a dos quarts de deu del ma , ja va no ser anomenat al programa de Festa Major com a cós sinó com a Cursa popular footing-peonada tenia 4.500 metres de llargada i sor a del parc Sant Jordi, passava pel cinturó de Ronda, el carrer Poblet i, tal com es veu a la fotografia, acabava al passeig de Misericòrdia. Com a curiositat de la foto, expliquen en aquest grup de facebook que el corredor de blanc és el Tomàs Gómez que era jugador de futbol del Reddis i el del costat Fèlix Herraiz, també futbolista.

El dissabte 26 de juny de 1982 va tenir lloc l’últim cós del segle XX. No devia haver funcionat perquè van canviar l’horari. Aquesta vegada va començar a dos quarts de 8 del vespre i va ser anomenat Peonada popular i va sor r de la plaça de l’Estació, va passar pel passeig Sunyer, plaça de les Oques (llavors Pius XII), carrer Sant Joan, tomb de ravals fins a la plaça Catalunya, carrer Dr. Robert i arribada al parc de Sant Jordi, uns 2,5 km.

No tinc ni idea de per què no es va continuar amb aquesta tradició, un pic ja s’havia tornat a recuperar. Futures recerques a les hemeroteques potser ens explicaran el per què d’aquesta curta vida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars