Repicó



La Nova Ràdio ha emès i té penjat a la seva web en format podcast, el cicle de xerrades #arRelats que de manera itinerant recorre diferents entitats de Reus i del Baix Camp per difondre experiències en primera persona.

La xerrada anomenada Tres pics i repicó, el Teatre a Reus, de Ramon Llop pronunciada el primer de març de 2018 a la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia és tan il·lustrativa i instructiva que em sembla que l’he escoltat una dotzena de vegades. Ramon Llop explica com van fer mans i mànigues durant anys per fer que Reus tingués una oferta teatral de primer ordre, i pagada gairebé exclusivament del que recaptaven de la venda d’entrades a taquilla.

Quan el Teatre Fortuny primer, i més tard el Teatre Bartrina van oferir una programació estable finançada per les administracions públiques, totes les peripècies i aventures per poder oferir teatre de primera a Reus es van acabar. O no. Precisament la Sala Santa Llúcia, espai de la xerrada de Ramon Llop, ara torna a ser l’escenari de noves aventures teatrals. A la Sala Santa Llúcia  un grup de gent ofereix tot un ventall de teatre i música que no tenen espai a les programacions públiques, i per altra banda també intenten salvar aquesta sala de la desaparició.


És inimaginable que aquesta petita programació pugui competir amb els caixets que paguen les administracions públiques, pe`ro malgrat aquesta dificultat, sembla que la feina dóna resultat i ens presenten espectacles que prometen una bona qualitat com: la sàtira de La quarta via dels T-Atraco teatre, diverses propostes de teatre familiar -fins i tot per nadons- molt necessàries, ja que convé portar la canalla al teatre i no pas fer-la fora. La sala també ha programat propostes musicals delicades com la del Jo Jet i Maria Ribot que fa alguns anys vam poder veure al tancat Centre d’Art Cal Massó, o el Pau Alabajos, entre moltíssimes d’altres representacions que no anomeno per desconeixement,  però que mereixen l’oportunitat de ser descobertes. 

Publicat a la NW de setembre de 2018

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars