Principi d'incertesaMartí Sales fa unes fantàstiques traduccions de John Fante, un dels que ara és un dels meus autors de capçalera. Sales també condueix Territori contemporani, un programa deliciós d'art i cultura fora de la metròpoli, un magazín cultural del qual en diria que en sóc un seguidor incondicional, si aconseguís ser incondicional de res.

A Principi d'incertesa tenim un dietari, un breviari on Martí Sales aboca tot el seu bagatge cultural que no és poc, i les seves experiències diverses relacionades amb la literatura, música, viatges, física quàntica, etc. Amb un estil precís i ben definit, alhora que volgudament trencat, Martí Sales comença amb un primer round de figueretes literàries. Sense esforç aconsegueix fer-nos saltar d'una experiència quotidiana universal a una altra, explicant-nos l'estada en una residència de creadors als Estats Units, i després de passar per una entrevista sobre física, acaba el llibre parlant d'un viatge, endins i enfora, interior i experior, alternativament, o sigui, un viatge per les grans qüestions de la vida, però sense pedanteria ni enfarfegadora intensitat.

Vida i escriptura. Per tant tenim un llibre sobretot d'autoficció. O sigui que posa la carn a la graella, l'autor no s'entotsola mirant-se l'acció des de lluny, però en definitiva, fa allò que interessa tan poc a lectors com jo, que és quan els escriptors parlen d'escriptors. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars