L’Arxiu Històric de l’Arquebisbat de Tarragona al web



Darrerament hi ha un fenòmen per internet, potser molt localitzat, que és la publicació al web de part del fons de l’Arxiu Històric de l’Arquebisbat de Tarragona. Aquesta institució, dirigida per Manuel M. Fuentes, s’ha modernitzat i ja porta temps digitalitzant i publicant a internet el contingut dels llibres sagramentals de les parròquies de l’Arquebisbat.


Val a dir que aquest procés és lent i costós i només unes quantes de els parròquies ja estan complertes. Però ja ens permeten treballar-hi. A par r del que fem molts, intentar fer-nos l’arbre genealògic, ens podem adonar de molts altres detalls tant o més importants que no nostra història par cular: adonar-nos de la gran mobilitat de les persones en el passat -tots som immigrants-, comprovar la fidelitat a la Llengua per part de tothom fins a mig segle XIX, trobar crims espantosos o afer-nos conscients de la terrible existència -vista des dels nostres ulls- en la qual vivien els nostres avantpassats.



En tot cas cal felicitar als responsables d’aquest arxiu per la seva persistència en democratitzar la memòria. Veiam si aquest cas crea exemple.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars