Solemnitats del Seguici, i ja en van dos


El seguici Festiu de Reus, tal com el veig jo, es composa dels elements que surten durant a la Festa Major. El 90 % d’aquests són els que participen a les propcessons, però n’hi ha una quants que no hi participen i surten altres dies i altres hores. Normalment no actuen mai junts. Només en casos comptats. Quan es dóna aquesta circumstància, és allò que abans anomenaven Solemnitats.



El 5 de juny de 2010 va haver-hi 24 colles fes ves que van sortir a celebrar que la Festa Major de Sant Pere havia estat declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat. El Bou, la Cabra, el Canó i Dames i Vells es van sumar a les colles que habitualment surten a les processons i van fer una ballada conjunta a la plaça Mercadal.


Aquest diumenge 17 de febrer seran 23 les colles que es desplaçaran a Barcelona per a participar a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona. A banda dels 21 elements de les processons, el Bou i Dames i Vells també participaran de la festa i faran una cercavila al mati de tarda una tanda de lluïment a la plaça de Sant Jaume. Un exemple de la vitalitat associativa i festiva de la ciutat. Oidà.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars