Woyzeck a Palo Alto


Una companyia amb idees anglosaxones encaixa en un espai que porta el nom de la localitat californiana Palo Alto. Woyzeck de Parquing Shakespeare és imprescindible si sou amants del teatre. El text de Woyzeck és un os, Büchner va escriure una obra que haurien signat els existencialistes d’encabat de la II Guerra Mundial, però ho va fer cent anys abans. De fet, retrata una deshumanització que avui dia és plenament vigent. Woyzeck és un os, però el director Marc Rosich ens el dóna mastegat, i preparat perquè no ens sigui tan dur de deglu r.



La direcció i muntatge de Marc Rosich són senzillament antològics. En una nau industrial buida, una colla d’actors esparracats ratllen la perfecció. A base de dir Shakespeare a la intempèrie, aquesta colla d’actors s’han convertit en uns tot-terrenys que broden qualsevol text en qualsevol circumstància: ara, una abrupte tragicomèdia dins una gèlida nau industrial.

Ara que es parla tant d’elits culturals, és prou clar cap on van les coses. Una producció feta sense ajuts, ni subvencions, ni infrastructura... Feta només amb les ganes d’una companyia, és molt superior a d’altres produccions pagades amb tota la parafernàlia, parlo del Woyzeck del Rigola que es va fer el 2001 al Romea. Aquest Woyzeck era una bona obra però no tant com la dels pàrquings, però que si mirem el balanç del que va costar una i i l’altra la diferència és abismal. Us queden tres dies per a veure-la, l’han prorrogat perquè quasi cada dia exhaureixen les entrades. És un espectacle gratuït, però passen el barret al final.

“Tots podríem ser Woyzeck pels cops que rebem diàriament.” diu Rosich, i tant!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars