L'escut de Duesaigües


Duesaigües és un dels pobles més petits del Baix Camp i també un dels més bonics, i com molts d'altres, no té un escut normalitzat i aprovat per la Generalitat.  Val a dir que l'escut que fa servir l'Ajuntament oficiosament no és oficial per una sola raó, i és que es salta la llei heràldica que les representacions han de ser nítides, uniformes i planes, resumint: esquemàtiques. L'escut que fa servir Duesaigües fa servir un dibuix al natural i no esquemàtic.

Armand de Fluvià va proposar un escut molt semblant a aquest però aplicant aquesta regla, i per tant es conserven les dues muntanyes i els dos rius que conflueixen. El blasonament és el següent:

Escut caironat, d'or, un mont de dos cims de sinople movent de la punta carregat d'una perla ondada d'argent. Per timbre, una corona de poble.


Actualització:
Just ara acabo de veure que l'il·lustrador heràldic de referència, Xavier Garcia, ja havia parlat de l'escut de Deuesaigües, i amb molta més traça que jo, us en deixo l'enllaç aquí. Em satisfà veure que pensem més o menys igual, és normal, jo a Xavier Garcia el considero un mestre en aquest lleguatge.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars