La Gorgona del Masclet


La Gorgona del Masclet és un element que ha sortit nou aquesta Festa Major de Sant Pere. Evidentment que felicito i m'entusiasma qualsevol iniciativa que hi hagi per fer créixer la participacio a les festes populars. Ho dic de veritat, que uns joves s'hagin passat hores i hores muntant aquest element festiu em sembla encomiable. A més s'ha fet seguin en certa manera el canon festiu el canon festiu propi, o sigui, que tot i que la Gorgona és una figura innovadora i trencadora, segueix el fil de la tradicionalitat en les bèsties festives. 



La revifalla de la festa Major de Sant Pere va estar -i està- basada en la participació, per tant benvinguts i gràcies per la feina. Des dels grups festius estables crec que és bo que saludem a qualsevol iniciativa que tingui un mínim de compromís, feina i arguments com aquesta Gorgona. La Gorgona està feta d'una manera lliure per anar per lliure, o sigui que encaixa el que és amb el que vol ser. No ens ha de fer por que la festa creixi, cadascú té el seu moment, i també la seva època. Si la festa és viva, aquesta canvia.


Ara bé, és curiós que un grup de joves amb ganes de fer festa es munti el seu grup per fer la seva via, enlloc d'apuntar-se en cap dels molts que existeixen. Tanmateix és natural, quan ets jove vols fer la teva i no haver de conviure amb persones d'altres generacions. És el que vam fer fa catorze anys amb el Bou. Llavors passa, i pot passar que si la Gorgona té una llarga vida es trobi que d'aquí catorze anys els seus iniciadors són catorze anys més vells i pensen que haurien de deixar pas als joves, però que els joves volen fer la seva. I és natural, i les coses fetes per persones a vegades s'acaben amb aquestes persones. El relleu generacional no és una cosa fàcil, a vegades és progressiu, a vegades és en bloc i a vegades no hi és, i tampoc és cap drama. Fa anys va sortir el Bromerot (o borinot) per dinamitzar els actes de les Barraques i fa un temps que no se'n sent a parlar ni surt al programa, val a dir que jo ja no vaig massa a Barraques, però possiblement ha quedat arraconat en un magatzem. I això que sembla que ha passat amb el Brumerot, pot passar en un futur amb el Bou o la Gorgona, fins que algú ho recuperi. És llei de vida, i la vida és breu.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars