Reus com frontissa de la glosa

Potser seria molt pedant dir que Reus té cap mena de capitalitat en el món de la glosa i la cançó improvisada i versada. En tot cas a Reus portem un any molt dolç i molt cantat. EN primer lloc una vegada al mes s'han anat fent els tallers oberts d'iniciació a la cançó improvisada a la Taverna Despertaferro. Gràcies a l'esforç de la Laia Pedrol, cantadors de tot el Camp de Tarragona han pogut iniciar-se i agafar tècniques per millorar en tots els aspectes: no només en vers i en relacions d'idees, sinó també en ritme, en posada en escena, etcètera.




Però tot i que assajant t'ho pots passar molt bé i aprendre moltes coses, no tindria sentit si el que practiques no ho mostres, i hi han hagut un munt d'ocasions de fer-ho, una va ser el Dia de la Poesia, el 21 de març, a l'Escola la Vitxeta, en la qual un munt de classes van escoltar i començar a cantar garrotins.





Per Sant Jordi estava programada una sessió, de poesia, rap i glosa, però la grip va escapçar aquesta jornadfa, però uns dies després a la Jornada Occitania Nació Germana, els Cor de Carxofa i alguns cantadors reusencs van cloure els actes amb versos, música i bon humor.

Pocs dies després la segona Festa de l'Arbre de Maig també va programar un vermut glosat amb els Glosadors del Camp. Seguint les recomanacions de la Laia Pedrol, es van fer un parell de tallers glosats en els quals el públic va interactuar amb els cantadors, i una vegada trencat el gel, un munt de primerencs glosadors van participar als garrotins amb micro obert.








Un parell de setmanes més tard,  al Teatre Bartina es va fer la IV Trobada de Cançó Improvisada a Secundària i impulsada per l'Institut Salvador Vilaseca de Reus. Impecable. Aquí en teniu un crònica que us ho explicarà millor que jo.



També al maig es van fer les Jornades per la Llibertat d'Expressió a la plaça Farinera, en la qual va haver-hi 12 hores de música en solidaritat amb els raper Valtonyc i Pablo Hasel. Una de les actuacions va ser del Glosadors del Camo que van cantar jotes, corrandes i garrotins a l'hora de dinar, tot plegat amb bon humor i amb la participació espontània d'un conegut raper local.




 Aquesta propera festa Major, com no podria ser d'una altra manera, també hi haurà canço improvisada. El dia 16 de juny al Pròlek al Parc de Sant Jordi cantaran els Corrandes són corrandes al'hora del vermut, i el 21 de juny al vespre, hi haurà la darrera sessió de glosa a la Taverna Despertafero, com sempre oberta a tothom.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars