Hedònia


Programar teatre és car i arriscat, de manera que fora de Barcelona gairebé cap iniciativa privada pot assumir-ho, llevat de lloables excepcions. La imaginació és una de les solucions que tenen els programadors privats per mirar de fer una temporada amb cara i ulls. Els actuals gestors de Cal Massó de Reus han trobat en les residències artístiques una manera de programar espectacles que no tindrien cabuda a les sales convencionals, i en aquesta contraprestació els artistes han trobat la manera de trobar un espai digne per assajar i per poder provar en públic les seves creacions. Aquesta feliç coincidència podria ser un motiu d’hedònia. Internet ens diu que «Hedònia» és un estat de benestar passatger, una mena de fast-food de la felicitat, el que seria un plaer immediat, sense cost ni esforç, com un «like» a una foto nostra d’instagram. Hedonia també és un espectacle de circ contemporani dels creadors Clara Cortés i Moritz Grenz. Aquests dos artistes van fer creació durant el mes de febrer a Cal Massó i van ensenyar en públic el que havien fet. Ja ens van avisar que veuríem només un esbós de l’espectacle, ens ensenyaven els pilars i les bigues del que construïen. Per exemple, la Clara és trapezista i per motius d’espai aquesta part no la van poder mostrar. 

A Hedonia el circ serà l’eina per parlar de la falsa felicitat que fan les relacions que discorren per les xarxes socials. Els equilibris a la corda fluixa de Moritz van seguits de les tentines que fan les converses de dos desconeguts després de fer un «match» en una aplicació mòbil de trobar parella. Després d’això toca el sexe, però maquinal i sense emoció, només per mirar d’arribar a aquesta hedònia. La resta de la història la veurem el 2021, tot confinat que tornin a Reus pel Trapezi. 

Gràcies a aquestes residències artístiques podem fer tastets d’espectacles o d’estils que costen de veure fora de Barcelona. Benvinguda sigui la imaginació, però no n’hi ha prou. La imaginació ha d’anar seguida de la inversió pública.

Publicat a la NW de març de 2020

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars