Elements possibles de la Festa Major de Reus VIII: els Diables a la Professó (2008-06-13 07:25)




Sembla ser que possiblement una de les novetats de la Professó d’enguany siguin els Diables encapçalant el Seguici. El Salvador Palomar, que de diables ens sap un munt, ens ho explica al seu bloc. Sembla que els Diables de Reus mai no havien par cipat a la professó principal de la Festa Major, al revés de la gran majoria de diables dels Països Catalans. A mi em sembla fantàs c. Caldrà veure la reacció del públic engalanat amb un ves t d’estrena quan s’encengui la primera carre lla, explica’ls que és foc fred! Però penso que la interacció amb el públic sempre és bona, els balls que han aconseguit trencar la passibilitat del públic, com les Gitanes, a hores d’ara són els que més funcionen.



Com el Palomar em sembla que els Diables farien molt bon paper la professó del dia 29, mentre que a l’anada a Com-pletes serà més aviat un tràmit. En un recorregut curt, atapeït de gent, i amb la plaça plena de focs ar ficials pot ser di cil fer un bon paper. Però és que posats a canviar, perquè no ens plantegem (sempre que vulguin ells, ep!) que només vagin a la professó del 29? No tenien la llibertat d’encapçalar el Seguici només per la Baixada a Misericòrdia, doncs que ara hi vagin quan més els plagui. Tot i això, la decisió que prenguin serà l’encertada, perquè ells es coneixen millor que ningú.

Ara que els penúl ms que es resis en a entrar a la professó han decidit fer-ho, suposo que ara és el torn del Bou. Val a dir que històricament els corre-bous i la professó de Reus anaven per separat, i amb aquesta filosofia funciona el Bou. Però la tradició no deixa de ser uns usos socials, i per tant és viva, o sigui que no es descabellada la idea de veure el Bou a la professó. Ara bé, cada any els del bou votem aquesta possibilitat i cada any surt per majoria absoluta que no.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars