10 dies de Sant Pere, tercera part, l’interregne festiu


Sant Pere dura molts dies de festa, enguany han estat més o menys deu. Res a veure amb festes molt més concentrades com la Patum o Sant Fèlix. Des de barraques fins a completes hi poden anar uns quants dies, fins i tot una setmana com ha passat enguany. Malgrat això, cada dia sabem organitzar alguna cosa, o més d’una, per a no baixar el ritme i con nuar en aquest estat de vetlla constant que són aquests dies.

Engegada la primera Tronada ve la fenomenal Cercavila del Masclet. Fa uns anys, quan es va deixar de regalar Masclet gratuïtament i es va tallar d’arrel un dels actes més par cipatius i conflictius de la festa, la colla del Bou hi havia deixat de par cipar per no estalviar-nos problemes, semblava que la cercavila del Masclet havia de desaparèixer. Res més lluny de la realitat, la par cipació ha baixat, és cert, però aquesta cercavila ha aconseguit una cosa molt difícil: que els balls i el bes ari siguin un instrument per fer festa i no només un element de la festa. Les colles fem servir bous, cabres, cercolets, gegants, dracs... per a deixar anar les nostres ganes de festa, lluny de la cerimoniositat i desfilades d’altres moments. 


No només hi ha la cercavila del Masclet. Els del Bou organitzem el Correbars del Bou. Com al Masclet, una cercavila que en uns primers moments tenia unes connotacions alcohòliques, ha quedat aquesta pràctica fossilitzada al nom, i només corren alguns porrons del cervesa amb llimonada des nats a refrescar els músics i els portadors de bèsties i gegants. Val a dir que en aquesta cercavila la música té un paper principal gràcies a la Bandarra Street Orchestra. Els elements fes us que hi participem ho tenim clar. No podem competir contra les ganes, el talent i la gràcia d’aquesta banda de músics montblanquins. No passa res, al Mardi Gras de Nova Orleans ha passat el mateix: les Second lines, les bandes de músics, han eclipsat a les Main lines, o sigui, les comparses de gent disfressada. Potser pagaria la pena que algú del carnaval s’hi fixés en aquest fenòmen.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars