Cent un anys de llibres de ciència-ficció i fantasia


L'exposició més completa de les que la Institució de les Lletres Catalanes va passar a la Secció de Llengua i Literatura del Centre de Lectura a principis de segle XXI va ser Cent un anys de llibres de ciència ficció i fantasia en llengua catalana (1877-1977). Aquesta exposició per al seva grandària va haver de ser instal·lada al vestíbul del Teatre Bartrina i disposava de diversos llibres, gadgets, joguets i fins i tot es va projectar non-stop la sèrie televisiva del Mecanoscrit del segon origen de Pedrolo.



Totes aquestes exposicions: la de Joan Oliver, la Doble mirada i aquesta, no s'haurien pogut veure a Reus sense la infatigable feina de l' Ester Valls de l'ILC. L'Ester Valls era meticulosa i s'estimava la feina que feia, per això en la foto que hi ha sobre d'aquestes línies se la pot veure aconsellant a servidor sobre diversos temes de l'exposició que havia deixat a l'aire, mercès a la meva inexperiència dels meus tendres vint-i-dos anyets


La inauguració va ser a càrrec de Pau Riba i Antoni Munné-Jordà que van presentar L'illa del gran experiment, d'Onofre Parés, la que es considera la primera novel·la de ciència ficció de la literatura catalana. Al pis de dalt BIgas Luna estava inaugurant una exposició a la Sala Fortuny, i el Pau Riba no es va poder estar de fer la seva aportació poètica al muntatge,. Tot plegat divertidíssim. 

Sigui com sigui, el meu record cap a l'Ester Valls una persona que s'estimava la literatura i que va destinar els seus esforços a fer-la arribar a tots els racons del país.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Arxiu del blog

Entrades populars